CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Witte wijnen » Casale Del Giglio - Bellone 2021 - Lazio IGT

Casale Del Giglio - Bellone 2021 - Lazio IGT

GIG BELLONE Casale Del Giglio - Bellone 2021 - Lazio IGT

€ 10,95

Beschikbaar - Ruime voorraad

Beschrijving van deze witte wijn

Deze Bellone van Casale Del Giglio is een diepgele wijn met wat gouden reflecties. 

De aroma's zijn zonnig, met rijp tropisch fruit zoals mango en papaja. In de mond fris, fruitig, maar toch krachtig, met wat kruidige en bloemige tonen, en een mooie balans tussen het fruit en de zuurtjes (hetgeen deze wijn wel wat verouderingspotentieel meegeeft), en een lange afdronk. We vinden ook een licht ziltige toets, dit door de ligging van deze wijngaard vlak bij de zee. 

Deze wijn is zeer lekker als aperitief, en bij allerhande visgerechten, risotto's, pasta's...

De Bellone druif wordt gekenmerkt door zijn uitgesproken zuurgraad en pittige smaak. De druif is krachtig en bestand tegen droogte - een garantie voor de kwaliteit en balans van de wijn - terwijl de mollige, goudgele, dikhuidige druiven in langwerpige, kegelvormige trossen hangen.

De aanhoudende zeebries draagt ​​bij aan een lichte overrijping van de druiven, terwijl een hoge concentratie van zowel suiker als zuur leidt tot vroege rijping en het accentueren van de uitgesproken minerale tonen van de wijn.

De druiven worden eind september geoogst. De vinificatie vindt plaats in twee fasen: eerst maceratie op de schil om de extractie van de aroma's van het terroir te stimuleren en vervolgens, na zachte persing, spontane gisting met inheemse gisten gedurende ongeveer 10-12 dagen bij 18-20 ° C.


Gerelateerde producten