CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Witte wijnen » Casale Del Giglio - Viognier 2020 - Lazio IGT

Casale Del Giglio - Viognier 2020 - Lazio IGT

GIG VIOGNIER Casale Del Giglio - Viognier 2020 - Lazio IGT

€ 12,95

Beschikbaar - Ruime voorraad

Beschrijving van deze witte wijn

Deze Viognier van Casale Del Giglio is een briljante, gele wijn, met de voor deze Viognier druif kenmerkende florale aroma's (witte rozenblaadjes, lindebloesem, acacia en brem) samengaan met aroma's van rijpe perzik en abrikoos. Ook in de mond is deze wijn perfect uitgebalanceerd tussen deze beide smaakprofielen, met als finale een frisse, aromatische afdronk.

Probeer deze wijn eens bij bereidingen met rauwe vis zoals Sushi of Sashimi

Deze witte wijn is volledig gemaakt van volledig rijpe en zelfs iets overrijpe Viognier druiven. De volledig rijpe trossen die voldoende zuur hebben om het karakter van de variëteit te behouden, worden eerst geoogst. De andere trossen blijven verder rijpen, en zullen, eenmaal geoogst, 8-10 uur koude maceratie ondergaan bij 7/8°C, gevolgd door een langzame zachte persing. De gisting is spontaan en duurt ongeveer 10 dagen bij een temperatuur van 17/18 ° C.
Na de gisting rijpt de wijn nog verder sur lies in inox cuves; de temperatuur wordt laag gehouden (8/10 ° C) om de malolactische gisting te voorkomen. Het bottelen vindt plaats in het volgende voorjaar, meestal eind maart.

Gerelateerde producten