CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Witte wijnen » Vinos Sanz - Dressage 2016 - Castilla y Léon

Vinos Sanz - Dressage 2016 - Castilla y Léon

SAN VERDEJO Vinos Sanz - Dressage 2016 - Castilla y Léon

€ 26,00

Beschikbaar - Beperkte voorraad

Omschrijving
De term "Dressage" verwijst naar de paardensport (en de Olympische discipline "dressuur"). Dressuur wordt beschouwd als een kunstvorm, en is de top van paardentraining waarbij een perfecte band tussen paard en ruiter wordt gevormd. Dressuur wordt beoordeeld op rationaliteit, balans en harmonie.

Deze Finca La Colina Dressage is een "terroir" witte wijn met veel ouderdomspotentieel en is gemaakt met Verdejo-druiven. De druiven komen van de oudste wijnstokken van de wijngaard Finca La Colina. De wijn werd gefermenteerd en gerijpt op fijne droesem in keramische eivormige tanks, foudres en Franse eiken vaten.
De wijn heeft een strogele kleur met groene hints.

De neus is intens en complex, maar blijft elegant. Subtiel, aromatisch en balsamico met pittige nuances. Geurige noten en uitstekende minerale kenmerken.
In de mond is het zijdezacht en volumineus, met een fijn, fluweelachtig en gestructureerd mondgevoel, met een mooie lange afdronk.
Het is een uitstekende combinatie met cannelloni, gevuld met poularda- en foie-saus of met een rijst met scharlaken garnalen. Ideale metgezel voor gerookte voeding, zeevruchten en visgerechten. 

Gerelateerde producten