Hoe koel ik snel een fles wijn
Zomers warm en zin in een frisse wijn, maar geen enkele fles in de koelkast… Dat hoeft geen probleem te zijn met deze 3 tips.
Tip 1: omwikkel de fles met enkele vellen vochtige keukenrol en leg ze 15 minuutjes in de diepvries. Vermits water een betere koudegeleider is dan lucht zal je fles zo veel sneller afkoelen. Vergeet echter je fles er niet uit te halen; zodra je wijn begint te bevriezen kan de fles barsten.
Tip 2: gebruik ijswater met zout. Hiervoor vul je je ijsemmer voor de helft met ijsblokken, en de andere helft met water. Voeg hier een tweetal eetlepels keukenzout bij en meng. Het vriespunt van water verlaagt hierdoor, en je fles is koud op een goede 5 minuten. Let wel op dat je achteraf het water niet aan je planten geeft.
Tip 3: eetbare ijsblokjes. Nee natuurlijk raden we niet aan om je wijn te verwateren met ijsblokjes. Maar je kan wel wat druifjes invriezen en deze dan als lekkere ijsblokjes gebruiken.
Beoordelingen
Er zijn geen beoordelingen gevonden.