CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Cascina Massara - Burlotto

Cascina Massara - Burlotto

Het wijnhuis

Het is altijd de droom van de Burlotto, familie geweest om de wereld kennis te laten maken met een ​​geweldige wijn als Barolo.  In de eerste helft van de 20e eeuw legde Andrea Burlotto de grondslag voor het latere succes met de aankoop van enkele wijngaarden rond het plaatsje Verduno waar hij zijn eigen Barolo wijnen begon te produceren, voornamelijk voor de Piemontese en Noord-Italiaanse markt.  
Later kwamen zijn 4 kinderen mee in het bedrijf: Gian Carlo, Francesco, Giacomo en Sergio. 
Terwijl Gian Carlo Burlotto zich vooral specialiseerde in het werken in de kelder, legden de broers zich toe op het werk in de wijngaarden. De wijn werd vanaf dan op de markt gebracht onder het label "Andrea Burlotto" en werd op de exportmarkt gelanceerd. 
In 2013 nam Gian Carlo Burlotto de wijnmakerij en verschillende wijngaarden over, en zet hij samen met zijn zoon Gianluca het succesverhaal verder onder de naam Cascina Massara, een naam die verwijst naar de oorsprong van hun familiegeschiedenis. 

De 10ha wijngaarden zijn alle gelegen op de heuvels van Verduno. De kalkrijke kleibodem is er uitermate geschikt om wijnen te produceren die het terroir weerspiegelen. De Cru Massara wordt beschouwd als één van de beste locaties in het Barolo-district.
Naast Nebbiolo (voor Barolo en Nebbiolo Langhe) verbouwen ze ook Barbera, Dolcetto, Favorita en de onbekende autochtone Pelaverga. 
Voor deze laatste zijn er maar 11 producenten. 

Ontdek de wijnen van Burlotto

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend