CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Rosé wijnen » Comtesse Marion - Le Voyage 2021 - Pays d'Oc IGP

Comtesse Marion - Le Voyage 2021 - Pays d'Oc IGP

COM GRENACHE Comtesse Marion - Le Voyage 2021 - Pays d'Oc IGP

COM GRENACHE Comtesse Marion - Le Voyage 2021 - Pays d'Oc IGP

€ 8,95

Beschikbaar - Ruime voorraad

Beschrijving van deze rosé

Comtesse Marion, “Le Voyage” van Les Domaines Robert Vic is gemaakt van 100% Grenache, een druif die zeer goed gedijt in dit warme klimaat.

De wijn draagt het QUALENVI label. QUALENVI-geaccrediteerde wijnmakers werken op een ecologische manier in de wijngaard en in de wijnmakerij, zowel tijdens het vinificatie- als tijdens het rijpingsproces.
In de wijngaard met vulkanische klei en kiezel bodem wordt enkel geploegd, en worden geen onkruidverdelgers gebruikt. De planten worden kort gehouden om het rendement te beperken, en dus meer geconcentreerde wijnen te leveren. De druifjes worden geoogst bij volle rijpheid, en na ontstelen gaan ze in hun geheel de inox cuves in. De gisting gebeurt volledig natuurlijk. Na maximum 8 uur worden het sap en de schillen gescheiden door zachte persing, wat een mooie extractie van het fruit mogelijk maakt.  

In het glas zien we we een mooie licht zalmrose wijn, echte klasse!
De neus situeert zich wat tussen rozen en pompelmoes, maar blijft elegant en discreet. In de mond verfrissend, met een minerale en crunchy aanzet, en een mooi fruitig einde, waar ik vooral denk aan kersen en blauwe bessen.
Serveer deze wijn liefst fris, niet te koud, denk aan 8-10 °C, en geniet ervan op je terras, in je tuin, of bij een maaltijd met gegrilde vis, aspergerisotto, vistartaar enz…