CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Witte wijnen » Murviedro - Cepas Viejas Merseguera 2019 - Valencia DOP

Murviedro - Cepas Viejas Merseguera 2019 - Valencia DOP

MUR MERSEGUERA Murviedro - Cepas Viejas Merseguera 2019 - Valencia DOP

€ 9,10

Beschikbaar - Ruime voorraad

Beschrijving van deze witte wijn

Deze Cepas Viejas van Murviedro is gemaakt van 100% Merseguera, een vrij onbekende druif die voornamelijk in de regio van Valencia voorkomt. Verder vinden we ze ook nog in Alicante en een beetje in La Mancha.  Het is een heel oxidatieve druif en dus lastig om te verbouwen. Ze komt het beste tot haar recht op grotere hoogtes, waardoor zij een dikkere schil krijgen en er meer zuren in de druif ontstaan. 
 
Het is een helder gele wijn met wat groenige reflecties. In de neus vinden we volop aroma's van steenvruchten (abrikoos), appels, peren, bloesem en een beetje venkel. In de mond vol en evenwichtig, licht vettig, met een stevige dosis fruit (abrikoos), een mooie frisheid en een lange afdronk.

Deze wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook zeer goed salades en bij gerechten met schaaldieren, zeevruchten, wit vlees en gevogelte. Serveer deze wijn bij 6-8°C.

Vinificatie: carbonische maceratie, gevolg door persing en verdere vergisting in eiken vaten. Rijping "sur lies" met regelmatige battonage gedurende minstens 3 maanden.