CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Chateau La Galante

Chateau La Galante - Bordeaux

Chateau La Galante heeft zijn wijngaarden in de gemeentes Beychac-et-Caillau en Saint- Sulpice-et-Cameyrac, gelegen tussen Bordeaux en Libourne. De wijngaarden zijn perfect gesitueerd op de hellingen van de vallei van de Dordogne.  
Dit gebied wordt ook "Entre-Deux-Mers" genoemd. Deze AOC wordt enkel voor witte wijnen gebruikt. Rode wijnen vallen er onder de AOC Bordeaux of Bordeaux Supérieur. 
PS: de naam van deze regio werd afgeleid van het Franse woord "marée" (getijde), en refereert naar de ligging tussen de 2 getijderivieren Dordogne en Garonne. 
Het gebied kent een microklimaat, te wijten aan de maritieme invloeden van de Dordogne in het noorden en de Garonne in het zuiden. De zonuren en de regenval zijn er perfect in balans, waardoor de druifjes er optimaal kunnen rijpen. de wijngaarden van Chateau La Galante liggen op bodems van klei/leem en klei/kiezels. Voor de rode wijnen wordt er Merlot en Cabernet-Sauvignon verbouwd, voor de witte voornamelijk Sauvignon Blanc.
Het domein is sinds 1991 eigendom van Christophe Pinard, zelf afkomstig uit de Cognac streek, waar zijn familie sinds generaties actief is als Cognac producent. Het domein dat toen 12ha groot was, werd door hem volledig uitgebouwd, met een nieuwe wijnmakerij en opslagruimte. Gaandeweg werd de oppervlakte uitgebreid tot 31ha. Sinds 2018 is het domein ook gecertifieerd als Haute Valeur Environmentale. 

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend