CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Nada Giuseppe

Nada Giuseppe

Het wijnhuis

De wijngaarden van Nada Giuseppe zijn gesitueerd in Treiso, één van de 4 dorpen in de Barbaresco DOCG zone.
Het eigendom omvat ongeveer 9 hectares oppervlakte met daarin inbegrepen de prachtige “crus” Casot en Marcarini, welke tot de oudste en duurste terroirs van Treiso behoren.

Reeds in 1900 verhuisde Antonio Nada, oorspronkelijk afkomstig uit Trezzo Tinella, naar de plaats Casot in Treiso om er wijn te maken. De eertijds eenvoudige wijn evolueerde vanaf de jaren 1950 naar meer kwalitatieve producten. Daarom concentreerde Antonio (al de derde generatie) zich vanaf dan op de teelt van Nebbiolo en de vinificatie en botteling ervan om de eerste Barbaresco te produceren die in 1963 als een DOC werd erkend. In 1968 kocht de familie ook een stuk land in de plaats Marcarini, en richtte daar een nieuwe wijnmakerij op. 
In de jaren 1970 waren ze één van de eerste producenten die wijnen bottelden in Albeisa-flessen, de traditionele fles van Alba en vandaag een imago van hoge kwaliteit. Nada Giuseppe was ook een van de eerste producenten in het Barbaresco gebied die in 2014 overgingen op biologische landbouw en werd gecertificeerd vanaf 2017. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Giuseppe en Nella Nada en hun dochter Barbara en zoon Enrico die er de wijnmaker is sinds 2008. 

Ontdek de wijnen van Giuseppe Nada

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend