CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Rode wijnen » Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOC

Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOC

VIATER CABERNET MERLOT BIODYNAMISCH VEGAN Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOC

VIATER CABERNET MERLOT BIODYNAMISCH VEGAN Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOCVIATER CABERNET MERLOT BIODYNAMISCH VEGAN Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOCVIATER CABERNET MERLOT BIODYNAMISCH VEGAN Chateau Les Graves De Viaud - Terroir 2014 - Côtes De Bourg AOC

€ 18,50

Beschikbaar - Ruime voorraad

Beschrijving

Deze Terroir van Chateau Les Graves De Viaud is net zoals hun andere wijnen gemaakt volgens de principes van de bio-dynamie. 
Het is een wijn van overwegend Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon (minimum 65%), aangevuld met Merlot, van geselecteerde percelen. De oogst en het ontristen gebeurt grotendeels manueel. Natuurlijke gisting op lage temperatuur, met eigen gisten en lange maceratie (20-35 dagen), gevolgd door 12-15 maanden rijping op grotendeels nieuwe vaten van Franse eik. Gebotteld zonder collage en filtering, en met minimale toevoeging van sulfiet. Deze wijn heeft bewaarpotentieel (8-12 jaar), maar kan ook jong gedronken worden. 
De wijn heeft een zeer fruitige neus (kers, cassis, braambes) met een fijne houttoets en een beetje peper. In de mond is hij aanvankelijk soepel en fris, met wat mineraliteit, gevolgd door fijne tannines. Lange afdronk. 
Drink deze wijn bvb bij klein wild met veenbessen of een mooie charcuterieschotel