CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Terre Di Sarizzola

Terre Di Sarizzola

Het wijnhuis

Het bio wijnhuis Terre Di Sarizzola werd opgericht door Pietro Penacca die al eind 19e eeuw wijngaarden had in het dorp Sarizzola. De geproduceerde wijn was toen vooral voor eigen gebruik. 
zijn zoon Secondo begon in de eerste naoorlogse periode de kleine familiewijnmakerij uit te breiden om wijn te produceren die verkocht werd in de nabijgelegen steden Milaan en Genua. Halverwege de jaren zeventig kreeg Secondo gezelschap van zijn zoon Franco en samen legden zij de basis voor de bouw van het huidige bedrijf. 
In 2008 kwam Mattia bij het bedrijf. Voor Terre di Sarizzola is hij de schakel tussen traditie en innovatie; de "jongen" van het bedrijf die van jongs af aan zijn dagen tussen velden en wijngaarden doorbracht. Afgestudeerd aan het landbouwinstituut "C. Gallini" in Voghera, verdiepte hij zijn passie voor wijn door naar de universiteit van Milaan te gaan en een graad in "wijnbouw en oenologie" te behalen.
Het bedrijf bestaat vandaag uit ongeveer 100 hectare, waarvan 20 hectare bos. De overige 80 zijn deels beplant met wijngaarden en deels bebouwd met granen.

Ontdek de wijnen van Terre Di Sarizzola

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend