CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Witte wijnen » Terre di Sarizzola - Derthona Timorasso 2019 - Colli Tortonesi DOC

Terre di Sarizzola - Derthona Timorasso 2019 - Colli Tortonesi DOC

SAR TIMORASSO BIO Terre di Sarizzola - Derthona Timorasso 2019 - Colli Tortonesi DOC

SAR TIMORASSO BIO Terre di Sarizzola - Derthona Timorasso 2019 - Colli Tortonesi DOC

€ 18,40

Uitverkocht

Beschrijving van deze witte wijn

De Derthona (oude naam van Tortona) van Terre di Sarizzola is een unieke goudgele wijn gemaakt van de Timorasso druif, een oude druivenvariëteit uit de regio rond Tortona. Vroeger was het een veel voorkomende druif, maar na r-de ravage door Phylloxera werd ze bijna overal vervangen door Cortese, die een veel grotere opbrengst geeft. De laatste jaren wordt deze druif terug in ere hersteld door een aantal wijnbouwers, waardoor er momenteel een 35ha van deze druif aangeplant zijn. 

De neus is complex, met aroma's van honing, tropisch fruit, citrus, noten en mineraliteit.  
In de mond is deze wijn zacht en vol, met een midden met veel body en frisheid, gevolgd door een lange minerale afdronk. 

Deze wijn, geserveerd op 12-14°C, is een mooie begeleider van kazen en sterke afsmakende gerechten van vis of wit vlees.

Vinificatie: manuele oogst, fermentatie en opvoeding "sur lies" in inox tanks met gecontroleerde temperaturen en periodieke batonnage tot bij het bottelen, dat, volgens regeling, minstens een jaar na de druivenoogst plaatsvindt. Timorasso wijnen worden meestal enkel op inox tank gerijpt om het crispy en minerale karakter van de druif te bewaren. 

In tegenstelling tot veel andere witte wijnen is dit een wijn die zeer mooi evolueert bij veroudering in fles. De oudere jaargangen kunnen net zoals bij Riesling het geval is, een lichte petroleumgeur ontwikkelen. 


Gerelateerde producten