CAVEMAN-WINES

Webshop » Alle dranken » Rode wijnen » Crotin 1897 - Aris 2018 - Freisa d'Asti DOCG

Crotin 1897 - Aris 2018 - Freisa d'Asti DOCG

CRO FREISA BIO Crotin 1897 - Aris 2018 - Freisa d'Asti DOCG

CRO FREISA BIO Crotin 1897 - Aris 2018 - Freisa d'Asti DOCG

€ 10,30

Uitverkocht

Beschrijving van deze rode wijn

Deze Aris, van het wijnhuis Crotin 1897 is gemaakt van de Freisa druif. Het is een licht robijnrode, lichtjes transparante wijn. Ga hier vooral niet door veronderstellen dat het ook een lichte wijn zou zijn. is. Ondanks zijn hoog anthocyaan (kleurstof) gehalte geeft Freisa lichtgekleurde wijnen, die zich in het glas ontpoppen tot ware smaakbommen.
In de neus vinden we kruiden, veel klein rood fruit (bessen en aardbeien), wat bramen en een lichte toasting. In de mond een zachte, sappige aanzet, een zeer fris midden met krachtige tannines, gevolgd door een droge afdronk met een aangenaam bittertje. 

Door zijn combin,atie van frisheid en kracht past deze wijn bij zeer veel gerechten, gaande van mooi rood vlees type Côte à l'os, stoofgerechten zoals lamsragôut of osso bucco, pasta/risotto met tomatensaus en bij kazen van het hardere type. harde kaas

Freisa is een zeer oud, maar weinig bekend druivenras uit Piemonte. Uit DNA onderzoek blijkt dat Freisa verwant is aan Nebbiolo, en dat er verder gelijkenissen bestaan met Viognier en Rèze.  De Freisa druif komt voornamelijk voor in de Piemontese provincies Asti, Torino en Cuneo. 


Gerelateerde producten