CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Pique Russe

Pique Russe - Charente Maritime

Het wijnhuis

Het Pique Russe avontuur begon een 20-tal jaren geleden toen Yves Lageat en zijn vriend Laurent Bastier (een Cognac producent) beslisten om voor hun plezier een eigen wijn te maken, een idee dat al snel evolueerde tot het maken van een grootse wijn in de Cognac regio. Inderdaad, waarom zou dit uitzonderlijke terroir waaraan Cognac zijn bestaan dankt ook geen geweldige wijnen kunnen voortbrengen? 
In 2003 werden de eerste percelen Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant op de kalk/kleigrond hellingen bij Gourvillette, en dit met een dichtheid van 11500 stokken/ha, waardoor de stokken gedwongen worden om diep te wortelen. In 2011 werd er een klein perceel met Pinot Noir aan toegevoegd, met een nog grotere plantdichtheid van 16000 stokken/ha, en waarvan in 2016 de eerste flessen geproduceerd werden. 
Reeds van bij de aanvang wordt er biologisch en volledig handmatig gewerkt. Lage opbrengsten, oogst bij optimale rijpheid en volledig ambachtelijke vinificatie resulteren in geconcentreerde, krachtige, maar steeds elegante wijnen. 
Vandaag omvat Pique Russe bijna 4 hectare, waar een maximumvan 30000 flessen geproduceerd wordt, voornamelijk rood en rosé en een klein beetje wit. 
PS: De naam "Pique Russe" is afgeleid van een klein roodstaartig trekvogeltje dat zijn nesten maakt in de tuinen en bossen van de Charente Maritime.

De wijnen van Pique Russe

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend