CAVEMAN-WINES

Webshop » Wijnhuis » Crotin 1897

Crotin 1897

Het wijnhuis

De biologische boerderij van Crotin 1897 ligt in Maretto, Piemonte, op een paar kilometer afstand van Asti en op de heuvels van Monferrato. 
Crotin 1897 wordt beheerd door de vier leden van de familie, Daniela en haar drie zonen. 
Het domein omvat 8,5 hectare wijngaarden met een jaarlijkse productie van ongeveer 40.000 flessen. Hun eerste oogst was in 2002. In 2014 begonnen ze met de overgang naar biologische landbouw. Sinds 2018 zijn de wijngaard en wijnmakerij biologisch gecertificeerd. 
Een kwart van de productie is gewijd aan Barbera d'Asti, de belangrijkste wijn voor Crotin. De andere rode druivensoorten zijn Grignolino en Freisa. Hun witte wijn 'Plisun', gemaakt van de Busanello-druif is uniek, aangezien de gebroeders Russo de enige producent ter wereld zijn die een 100% Busanello maakt (een druivenras dat een kruising is van Welschriesling en Furmint).
De bodem is gelaagd en rijk aan slib, tufsteen, klei en fossielen. De hoogte varieert tussen 270 meter en 396 meter.
Ze produceren terroir wijnen, met inheemse gisten en lage doseringen zwaveldioxide, en met een minimum aan interventies, zodat elke wijn zijn eigen natuurlijke identiteit krijgt, met behoud van het maximum van de kenmerken van de druiven.
Alle wijnen zijn afkomstig van enkele wijngaardselecties en worden daarom in beperkte aantallen geproduceerd.

Ontdek de wijnen van Crotin 1897


Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend